17. september 2019 - 12:25:21  

K O N T A K T
B E S T Y R E L S E
D O K U M E N T E R
E J E R S K I F T E
I N F O
L I N K S
P E R S O N D A T A P O L I T I K
T A K S T B L A D
V A N D A N A L Y S E R
V E D T Æ G T E R
Print side   Tilføj til favoriter   E-mail side 

I N F O

Gode råd til sommerhusejerne.

Når man første gang skal besøge sit sommerhus, efter vinterens hårde frosttag, så kan det være en god ide, at følge nogle ganske enkelte råd.
Når man skal "starte" sit sommerhus op efter vinteren, så kunne man gå frem efter følgende liste:

Før du åbner for vandet:

1. Kontroller målerstand og tilstand. Kontroller om målerstanden er den samme, som da der blev lukket ned for vinteren og kontroller for revner og/eller fugt om vandmåleren.

2. Gå huset i gennem, og vær opmærksom på fugt omkring vandrørene og vær specielt opmærksom ved samlinger og bøjninger.

3. Sprøjt noget rustløser og smørremiddel på de 2 håndtag der er i brønden, da de gerne vil ruste sig fast. Så undgår du at bøje håndtagene og i værste fald at knække dem af.

4. Skrug filtrene af vandhanerne inde i huset, da der i løbet af vinteren har løsnet sig en masse aflejringer som er på indersiden af rørene. Så undgår du tilstoppede filtre.
Det er ikke giftigt, men består mest af kalk og okker (den rødbrune farve).
 
5. Vær gerne 2 til at åbne for vandt. Den ene inde i huset og den anden ude ved hovedhanen.
Åben langsomt for vandet, brug gerne 5-10 min. hvor du i flere tempi, øger åbningen ganske lidt.
Sørg for at den fjerneste hane - eller flere - står åbne, så systemet kan komme af med luften.
Ved mindste tegn på utæthed på vandrørene inde i huset, luk da øjeblikkeligt for vandet igen.

Når du har åbnet for vandet.

1. Når der er åbnet for vandet, så lad det løbe nogle minutter (5-10) fra alle haner i huset. Det skyller rørene
igennem, og sikre en god vandkvalitet fra starten. Har du opvaskemaskine og vanskemaskine, så sikre dig at de filtre der er ved vandtilførelsen også er blevet renset.

2. Når du har ladet vandt løbe, så luk for alle haner og gå ud til brønden, hvor du arbejder lidt med de 2 håndtag, indtil de kører let og gnidingsfrit. Smør efter og luk brønden med dækslet. Gør det samme med hovedhanen, hvor det dog kan være svært/umuligt at smørre den. Husk at lave rolige bevægelser, så du ikke laver for hurtige trykændringer. Det kan i værste fald give utætheder.

3. Foregåenden handling kan have løsnet noget kalt og okker, så sørg lige for at skylle ud igen. Vær ikke bange for at skylle rigeligt, da en normal vandhane "kun" giver op til 12 liter i minuttet, så hvis du åbner for 3 vandhaner, vil det tage dig ca. ½ time at bruge en m3.

4. I de næste par dag, vær opmærksom på fugt omkring vandrørene, da frostsprængninger kan være ganske små og først viser sig efter noget tid.

Rigtig god fornøjelse med at spare på vandet resten af året.
 
Din vandmåler
Vi har udskiftet vandmålerne i hele vores forsyningsområde.
 
Når vi skifter en vandmåler, så lægger vi en seddel i postkassen,  hvorpå der er noteret den gamle vandmålers nummer og det forbrugstal der stod på den. Samtidigt er den nye vandmålers nummer og forbrugstal også noteret ned.
Vandværket får ligeledes en seddel og den gamle vandmåler, således at data bliver kontrolleret, inden den gamle vandmåler bliver destrueret.
 
Alle vandmålere er skiftet til en helt ny model, som er mere holdbar og langt mere nøjagtig end den tidligere model vi har brugt.
Udover ovenstående, så er denne vandmåler også udstyret med en radiosender, som gør at vi kan aflæse vandforbruget, uden at skulle udsende måleskemaer på papir.
 
Da det er en meget nøjagtig vandmåler, så kan vi måle meget små mængder forbrug. Det gør at radiosenderen kan måle om der er en lægkage fra vandmåleren og ind til forbrugsstedet (dit hus).
Vi vil så modtage en alarm om at der har været et konstant forbrug, og kan derfor få afhjulpet en evt. vandskade, inden den bliver alt for stor.
 
Da vi "kun" med jævne mellemrum indhenter disse målinger, så er det ingen garanti for at en vandskade ikke kan opstå, men det kan være en hjælp.
Lægkagen kan selvfølgelig også være i jorden, således at man ikke vil opdage den, men vil have et forbrug uden at vide af det.
 
Ønsker man selv at holde øje med sit vandforbrug, så skal man lige huske at de sorte tal er m3 og de røde er antal liter.
(Vi opgiver kun nærmeste hele antal m3 til afregning. F.eks. vil 475 l. aflæses til 0 m3, medens 501 l. vil aflæses til 1 m3.)
 
Nedenfor er der et billede af hvordan den gamle og den nye vandmåler ser ud:
(Den nye med radiosenderen til højre.)
 

 
Lige som plumberingerne, så er det strafbart at fjerne radiosenderen.
Til forskel for plumberne, så giver radiosenderen os besked på at den er blevet fjernet/afmonteret, også selv om den igen er blevet monteret.


  Site Map  |      Copyright © WWW.OESV.DK - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.

Valid HTML 4.01! Valid CSS!